Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21273
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Bamja
500 g Brambory
4 ks Cibule
200 g Cuketa
250 g Fazolové lusky zelené
700 g Jehněčí maso
1 ks Lilek
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 dl Olej olivový
4 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř bílý
500 g Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
12% Sacharidy 43 g
64% Tuky 48 g
26% Sodík 520 mg
49% Bílkoviny 28 g

Turli tava postup přípravy receptu:

1

K přípravě tohoto jídla si nejdříve připravíme zeleninu.

2

Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, řádně osolíme

3

a necháme 30 minut "vypotit".

4

Po půl hodině lilek propláchneme vodou a necháme osušit.

5

Bamju (plod proskurníku jedlého) očistíme a krátce povaříme v osolené vodě, do které jsme dali 1 lžíci octa.

6

Když je bamja uvařená, osušíme ji a nakrájíme.

7

Papriky (bez jadřinců) a fazolové lusky pokrájíme na proužky,

8

spařená oloupaná rajčata, oloupanou cuketu s brambory pokrájíme na kostky.

9

Připravíme si hlubší pánev a v ní rozpálíme olej.

10

Omyté a odblaněné maso pokrájíme na menší kusy a spolu s drobně pokrájenou cibulí orestujeme na oleji dozlatova.

11

Maso potom osolíme.

12

K opečenému masu přidáme všechnu připravenou zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme 3-4 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

13

Měkké maso se zeleninou přendáme do vymaštěného pekáče a dáme zapéct do předehřáté trouby.

14

Pečeme při teplotě 175 °C tak dlouho, pokud se na turli tava neutvoří zlatohnědá barva a šťáva bude téměř vyvařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept