Bramborové klobásky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové klobásky se zeleninou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21277 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory rané |
0,5 ks | Cibule |
125 ml | Džus jablečný |
1 ks | Jablka |
4 ks | Klobása vepřová |
20 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mrkev sterilovaná |
20 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý celý |
20 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Tykev |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Džus jablečný, Jablka, Klobása vepřová, Mrkev sterilovaná, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mléko plnotučné, Pastinák, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové klobásky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, klobásky rozpůlíme po šířce, pastinák na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky, mrkev a tykev nakrájíme na kolečka. |
2 | Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia. Brambory vaříme deset až patnáct minut a slijeme je. Cibulku a klobásky smažíme na pánvi s olejem asi pět minut. Poté přimícháme pastinák, tykev, jablko, mrkev, rajčatový protlak, džus, vývar a pepř podle chuti. |
3 | Promíchanou směs dáme do zapékací mísy, pokryjeme bramborovými plátky a potřeme mlékem. Přikrytou mísu pečeme v troubě asi čtyřicet minut. Poté troubu nastavíme na 220 stupňů Celsia a odklopený pokrm pečeme ještě dvacet minut. |