Zvěřinové pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinové pyré
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 21282 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
250 g | Čočka jedlá |
1 l | Hovězí vývar základní |
2 ks | Koroptev |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Petržel - nať |
10 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 431,8mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chléb pšeničný (bílý), Čočka jedlá, Hovězí vývar základní, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinové pyré postup přípravy receptu:
1 | Koroptve a čočku vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, přidáme petrželovou nať, bobkový list, větvičku tymiánu a vaříme hodinu a půl. Maso obereme, vyndáme bobkový list, maso spolu s čočkou rozmixujeme a konzistenci upravíme vývarem. Do hotové polévky vmícháme 4 lžíce másla. |
2 | Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem. |