Hráškové pyré s locikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hráškové pyré s locikou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 21285 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
80 g | Cibule |
1 špetka | Cukr moučkový |
1 l | Hovězí vývar základní |
700 g | Hrášek |
80 g | Locika salátová |
150 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 352,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Hrášek, Locika salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hráškové pyré s locikou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, lociku, zelený hrášek, osolíme, přidáme špetku cukru a minutu restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Doba varu záleži na tom, jaký máme hrášek. Máme-li čerstvý, vaření trvá asi 20 minut. Jestliže použijeme předvařený, doba varu se zkracuje. |
2 | Nakonec polévku rozmixujeme, konzistenci upravíme horkým vývarem a vmícháme 4 lžíce másla. |
3 | Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem. |