Jednoduchý recept

Kuřecí pyré

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 21294

Ingredience

2 l Bujón slepičí
1 ks Kuře
100 g Máslo čerstvé
250 g Rýže dušená
150 ml Smetana 12% (konzumní)
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,135 kcal
Kilojoule 4 750kJ
18% Sacharidy 67 g
79% Tuky 59 g
3008% Sodík 60 g
141% Bílkoviny 79 g

Kuřecí pyré postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vložíme celé kuře, zalijeme bujónem a vaříme 45 minut. Kuře vyjmeme, vykostíme, prsíčka dáme stranou a zbytek masa nakrájíme na malé kousky. K masu přisypeme vařenou rýži, zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a znovu přivedeme k varu.

2

Ve smetaně rozkvedláme žloutky a pomalu vléváme do vroucí polévky. Odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme 4 lžíce másla. Podáváme v polévkové míse.

3

Do talíře dáme několik kostiček kuřecích prsíček, které jsme si odložili, a zalijeme kuřecím krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept