Kuřecí pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí pyré
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 21294 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 l | Bujón slepičí |
1 ks | Kuře |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Rýže dušená |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 353,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 625,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Kuře, Rýže dušená, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí pyré postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme celé kuře, zalijeme bujónem a vaříme 45 minut. Kuře vyjmeme, vykostíme, prsíčka dáme stranou a zbytek masa nakrájíme na malé kousky. K masu přisypeme vařenou rýži, zalijeme trochou vývaru a rozmixujeme. Konzistenci upravíme zbylým vývarem a znovu přivedeme k varu. |
2 | Ve smetaně rozkvedláme žloutky a pomalu vléváme do vroucí polévky. Odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme 4 lžíce másla. Podáváme v polévkové míse. |
3 | Do talíře dáme několik kostiček kuřecích prsíček, které jsme si odložili, a zalijeme kuřecím krémem. |