Jednoduchý recept

Gratinovaná květáková terina

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 21298

Ingredience

1 ks Květák
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 788kJ
5% Sacharidy 19 g
41% Tuky 31 g
24% Sodík 472 mg
40% Bílkoviny 22 g

Gratinovaná květáková terina postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat a vychladnout.

2

Změklé máslo (3 lžíce) utřeme se žloutky a z bílků ušleháme pevný sníh.

3

Uvařený květák najemno nasekáme, přidáme utřené máslo se žloutky, sůl, pepř a strouhanku. Nakonec zlehka vmícháme sníh a vše dobře promícháme.

4

Směs rozetřeme do olejem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept