Pastýřská pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřská pochoutka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
100 g | Feferony sterilované |
300 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
150 g | Játra vepřová |
100 g | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
300 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno červené |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 118,5mg |
Draslík | 313,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony sterilované, Játra vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřská pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a zpěníme na tuku. |
2 | Přidáme na nudličky nakrájený roštěnec a vepřovou kýtu. |
3 | Maso krátce osmahneme, přidáme žampiony nakrájené na plátky a očištěná, na nudličky nakrájená vepřová játra. Vše osmahneme. |
4 | Potom přidáme kečup, máslo a pokrájené feferonky, osolíme a opepříme. |
5 | Nakonec přilijeme červené víno a ještě krátce podusíme. |
Poznámka