Rýžový nákyp s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový nákyp s houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 21300 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
400 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Rýže loupaná |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 111g |
---|---|
Cholesterol | 227,8mg |
Draslík | 548,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový nákyp s houbami postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme, vsypeme do mléka, osolíme, přidáme lžíci sádla a přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka. Měkkou rýži několikrát propícháme vidličkou a necháme vychladnout. |
2 | Na rozpáleném sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a krátce orestujeme. |
3 | Potom houby promícháme s rýží, smetanou, žloutky, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. |
4 | Směs vložíme do sádlem vymazaného pekáčku a ve vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Posypeme zbylým sýrem a dopečeme. |
Poznámka
Podáváme s listovým salátem.