Plněné gratinované hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné gratinované hříbky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21301 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
16 ks | Hříbky čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
150 g | Šunka dušená |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 27,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Šalotka, Strouhanka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné gratinované hříbky postup přípravy receptu:
1 | Z čerstvých, větších hříbků odřízneme nožky, kloboučky částečně vydlabeme a potom je ponoříme na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Kloboučky hříbků urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem a česnekem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 minut. |
3 | Nožky hříbků nadrobno nasekáme spolu se šunkou, slaninou, oloupanou šalotkou, česnekem a petrželkou. V misce vše promícháme se strouhankou a vínem. |
4 | Náplň rozdělíme do kloboučků hub a pokrm zapečeme v troubě. |
Poznámka
Podáváme s bramborovu kaší a zeleninovým salátem.