Jednoduchý recept

Gratinované zeleninové rizoto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 21303
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cuketa
130 g Hrášek
50 ml Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
4 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g Rýže dušená
4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
2 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
11% Sacharidy 38 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 323 mg
15% Bílkoviny 9 g

Gratinované zeleninové rizoto postup přípravy receptu:

1

Očištěné papriky a cuketu nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, přidáme prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem a nasekanou petrželkou.

2

Směs promícháme s vařenou rýží, nastrouhanou nivou, smetanou a hráškem. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept