Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21304
Kategorie: Maso

Ingredience

marináda
1 ks Bobkový list
2 dl Ocet vinný
1 polévková lžíce Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 dl Voda pitná
Hajdučský čevap
4 ks Cibule
300 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sůl
300 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 678 kcal
Kilojoule 2 837kJ
3% Sacharidy 11 g
70% Tuky 53 g
55% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 37 g

Hajdučský čevap postup přípravy receptu:

1

Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné.

2

Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka.

3

Připravíme si marinádu:

4

do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel.

5

Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát.

6

Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky.

7

Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova.

8

Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené.

Poznámka

Hajdučský čevab podáváme ihned horký, s bílým chlebem a salátem z čerstvé zeleniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept