Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 21305 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bešamel |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 415,6mg |
Draslík | 809,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Česnek, Citrony, Pstruh, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky ze pstruha s česnekovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a vykuchané pstruhy nafiletujeme a vykostíme. Maso osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a šalvějí a pokapeme citronovou šťávou. Stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Závitky polijeme smetanou a krátce zapečeme ve vyhřáté troubě. |
2 | Bešamel promícháme s prolisovaným česnekem, žloutky a nastrouhaným sýrem. Omáčkou potřeme každý závitek a pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem dozlatova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a dílkem omytého citronu.