Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 21306 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 237,4mg |
Draslík | 655,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené filety z lososa, zmírníme příkon tepla a necháme asi 30 minut zvolna táhnout. |
2 | Uvařené maso vyjmeme a najemno umeleme. Vložíme zpět do polévky, přelijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z plotny, zašleháme žloutky a dál už nevaříme. |
3 | Polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme pevný sníh z bílků promíchaný s nasekanými bylinkami a zapečeme ve vyhřáté troubě. |