Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21307

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 kg Jehněčí maso
1 ks Mrkev kořen
125 g Máslo čerstvé
10 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
750 g Rajčata
500 g Rýže loupaná
1 polévková lžíce Sůl
1 l Vývar jehněčí

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,362 kcal
Kilojoule 5 698kJ
43% Sacharidy 153 g
166% Tuky 125 g
29% Sodík 586 mg
96% Bílkoviny 54 g

Červený pilaf postup přípravy receptu:

1

Omyté jehněčí maso odblaníme a pokrájíme na větší kostky.

2

Jehněčí maso můžeme nahradit vepřovým. Maso dáme vařit s kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel), pepřem a solí. Když je maso měkké, scedíme ho a vývar si necháme.

3

V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a dáme na něj oloupaná, nadrobno pokrájená rajčata, zakryjeme a dusíme. Vznikne nám hustá omáčka, ke které přidáme dobře opranou rýži a dusíme do poloměkka.

4

Poté přidáme maso, přilijeme 1 l vývaru, osolíme a vaříme do doby, než bude rýže měkká a omáčka bude hustá.

5

Červený pilaf nakonec dochutíme pepřem a dosolíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept