Recept

Gratinovaná vejce po toskánsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21308
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
40 g Mozzarella
6 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olivy nakládané
2 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 141kJ
4% Sacharidy 16 g
25% Tuky 19 g
14% Sodík 289 mg
22% Bílkoviny 12 g

Gratinovaná vejce po toskánsku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji. Přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a nasekaný česnek, vše krátce podusíme a přidáme rajčatový protlak a spařená, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a dusíme do částečného odpaření tekutiny. Necháme vychladnout.

2

Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, uprostřed vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce. Posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenými olivami a přikryjeme plátkem mozzarelly.

3

Pokrm zapečeme pod grilem nebo v troubě dozlatova.

4

Podáváme ozdobené snítkou bazalky.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept