Křupavé chlebíčky s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé chlebíčky s drůbežími játry
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 21309 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
300 g | Játra drůbeží |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 špetka | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 198,8mg |
Draslík | 578,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé chlebíčky s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb nasucho opečeme. |
2 | Očištěná a omytá játra naškrábeme nožem a v misce promícháme s nasekanou šalotkou, rozetřeným česnekem, čerstvými žloutky, smetanou, změklým máslem, solí, pepřem a tymiánem. |
3 | Směsí potřeme opečené toasty a krátce je zapečeme pod grilem. Posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova. |
4 | Každý toast ozdobíme plátkem omytého rajčete a snítkou petrželky. |