Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21310

Ingredience

2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Jehněčí maso mleté
40 ml Kari pasta
60 g Mandle
100 g Meruňky
375 ml Mléko plnotučné
20 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 608kJ
4% Sacharidy 15 g
65% Tuky 49 g
16% Sodík 314 mg
56% Bílkoviny 31 g

Bobotie Jižní Afriky postup přípravy receptu:

1

Ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme olej a v něm osmahneme jemně nasekanou cibuli.

2

Mezitím si v misce s mlékem necháme nasáknout dva silné plátky bílého chleba.

3

Na pánev k cibulce přidáme mleté jehněčí, které smažíme dohněda. Dřevěnou vidličkou rozdělíme při smažení maso na malé kousíčky, přimícháme kari pastu, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a společně povaříme ještě 5 minut. Přidáme polovinu nakrájených mandlí na plátky, meruňky a citronovou šťávu.

4

Z mléka vyjmeme chléb a velmi lehce vymáčkneme přebytečné mléko, které si ponecháme pro pozdější použití. Chléb přidáme do pánve.

5

Celou jehněčí směs přendáme do mísy na pečení, avšak přebytečný tuk slijeme.

6

Do mléka, které jsme si nechali stranou, rozklepneme vejce, které v mléce rozšleháme a nalijeme na jehněčí směs v zapékací míse. Nahoru nasypeme druhou polovinu nakrájených mandlí.

7

Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 180°C.

8

Podáváme se zeleninovou přílohou.

Poznámka

Dle vaši chuti a možností lze meruňky nahradit rozinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept