Bobotie Jižní Afriky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bobotie Jižní Afriky
Bobotie Jižní Afriky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21310 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Jehněčí maso mleté |
40 ml | Kari pasta |
60 g | Mandle |
100 g | Meruňky |
375 ml | Mléko plnotučné |
20 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 223,3mg |
Draslík | 535,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 623,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 584,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí maso mleté, Mandle, Meruňky, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bobotie Jižní Afriky postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme olej a v něm osmahneme jemně nasekanou cibuli. |
2 | Mezitím si v misce s mlékem necháme nasáknout dva silné plátky bílého chleba. |
3 | Na pánev k cibulce přidáme mleté jehněčí, které smažíme dohněda. Dřevěnou vidličkou rozdělíme při smažení maso na malé kousíčky, přimícháme kari pastu, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a společně povaříme ještě 5 minut. Přidáme polovinu nakrájených mandlí na plátky, meruňky a citronovou šťávu. |
4 | Z mléka vyjmeme chléb a velmi lehce vymáčkneme přebytečné mléko, které si ponecháme pro pozdější použití. Chléb přidáme do pánve. |
5 | Celou jehněčí směs přendáme do mísy na pečení, avšak přebytečný tuk slijeme. |
6 | Do mléka, které jsme si nechali stranou, rozklepneme vejce, které v mléce rozšleháme a nalijeme na jehněčí směs v zapékací míse. Nahoru nasypeme druhou polovinu nakrájených mandlí. |
7 | Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 180°C. |
8 | Podáváme se zeleninovou přílohou. |
Poznámka
Dle vaši chuti a možností lze meruňky nahradit rozinkami.