Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21311 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
6 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Jehněčí maso |
0,5 l | Jogurt bílý |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
10 dl | Vývar jehněčí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 244,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar jehněčí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí se špenátem a s jarní cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso (bez kostí) dáme vařit vcelku do osolené vody. |
2 | Poloměkké maso vyjmeme a necháme vychladnout, potom ho pokrájíme na větší kostky. Vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat. |
3 | Špenátové listy zbavíme stonků, dobře omyjeme a pokrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, mladou zelenou cibuli pokrájíme na kolečka. |
4 | V hrnci si rozehřejeme olej, dáme na něj všechnu cibuli, maso, špenát, mletou červenou papriku, sůl, pepř a vše spolu krátce orestujeme. Poté přilijeme horký vývar, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme rozkvedlanou mouku v trošce vody, promícháme a krátce povaříme. |
5 | Podle chuti dosolíme. |
6 | Servírujeme tak, že na každou porci si lžící nabíráme podle chuti bílý jogurt. |