Recept

Salát s opečeným bůčkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21312
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
600 g Čekanka
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 928kJ
2% Sacharidy 7 g
60% Tuky 45 g
6% Sodík 124 mg
15% Bílkoviny 8 g

Salát s opečeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Vnější listy čekanky radicchio oloupeme a odložíme, zbytek přes „srdíčko“ nakrájíme na nudličky.

2

Na velké pánvi při střední teplotě zahřejeme 3 lžíce oleje a za stálého míchání na něm asi 2 minuty pečeme česnek nakrájený na plátky. Poté česnek z oleje vyjmeme.

3

Vložíme na pánev bůček nakrájený na kostičky a za stálého míchání jej opékáme asi 5 minut dozlatova. Měl by být dobře propečený, ale zároveň šťavnatý.

4

Přidáme do pánve nakrájenou čekanku radicchio a asi 30 vteřin mícháme, aby se prohřála. Musí mírně ovadnout, nesmí však do sebe nasát příliš mnoho tuku.

5

Přidáme lžíci octa aceto balsamico a opět promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, případně přidáme olej a ocet.

6

Rozložíme na talíře odloupané horní listy čekanky, naplníme je horkou směsí, ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.

Poznámka

Čekanku radicchio stačí pouze prohřát, pokud se bude opékat příliš dlouho, dostane šedou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept