Recept

Jehněčí filety na rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21315
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

450 g Jehněčí maso
40 ml Máslo čerstvé
20 ml Olej stolní
40 ml Ouzo - Metaxa Brandy
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
125 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 449kJ
3% Sacharidy 10 g
27% Tuky 20 g
21% Sodík 421 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jehněčí filety na rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Do úhledného tvaru provázkem svážeme obě jehněčí panenky, pokapeme je brandy, opepříme a odložíme zakryté stranou.

2

Při mírné teplotě povaříme vývar a také odstavíme.

3

V pekáči rozpálíme olej se lžičkou másla a po opadnutí pěny vložíme do pekáče připravené jehněčí. Ze všech stran maso osmahneme, přidáme sherry a zapálíme. Mírně zatřepeme pekáčem a plameny uhasíme. Do předehřáté trouby na 230°C vložíme pekáč a pečeme zhruba 8-10 minut.

4

Po upečení masa troubu vypneme, maso přesuneme na horký talíř a vložíme zpět do trouby na dalších 10 minut. Dvířka trouby necháme již pootevřené.

5

Připravený vývar zahustíme rozmarýnem a vlijeme do pekáče. Přivedeme k varu a seškrabujeme kousky ze dna pekáče, osolíme a slijeme vzniklou omáčku do malého kastrůlku a postavíme na mírný plamen. Do omáčky vmícháme zbylé máslo a po rozpuštění a promíchání omáčku odstavíme.

6

Z masa si odstraníme provázek, maso nakrájíme na plátky.

7

Na předehřáté talíře nalijeme trochu omáčky, položíme tři plátky masa, ozdobíme rozmarýnem.

Poznámka

Jehněčí filety z panenky patří ke specialitám, lze podávat ke slavnostním příležitostem. Podáváme s vybranou čerstvou zeleninou dušenou na másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept