Krzatma s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krzatma s hráškem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek |
800 g | Jehněčí kotlety |
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
200 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 979,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 957,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,0mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Jehněčí kotlety, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krzatma s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kotlety. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kotlety opečeme do zlatohněda z obou stran. |
3 | Vyndáme je a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka. |
4 | Přidáme ještě pokrájený česnek, rajčatový protlak a pálivou papriku. |
5 | Vše promícháme, krátce orestujeme a maso vložíme zpět. |
6 | Přidáme čerstvý zelený hrášek, sůl, podlijeme 3dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa a hrášku. |