Provensálské olivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Provensálské olivy
Provensálské olivy
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21318 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
300 g | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 709,8mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Citrony, Hořčičné semínko, Olivy nakládané, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Provensálské olivy postup přípravy receptu:
1 | Rozdrtíme v hmoždíři chilli papričky a pepř, černé olivy od slaného nálevu opláchneme a osušíme. Všechny přísady vložíme do sklenice o objemu 500 ml, přidáme 2 kolečka citronu, černá hořčičná semínka, olivový olej ochucený česnekem a přelijeme panenským olivovým olejem. |
2 | Připravené sklenice dobře uzavřeme a necháme alespoň 10 dní odležet. Sklenicí každý den mírně zatřepeme. |