Jednoduchý recept

Rajčata sušená v troubě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21321

Ingredience

200 ml Olej olivový extra panenský
1 kg Rajčata
2 polévková lžíce Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 717kJ
4% Sacharidy 13 g
90% Tuky 67 g
145% Sodík 3 g
5% Bílkoviny 3 g

Rajčata sušená v troubě postup přípravy receptu:

1

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky a vydlabeme z nich semena. Semena již nepoužijeme. Pokud jsou rajčata hodně velká, můžeme čtvrtky ještě rozpůlit.

2

Pečící plech vysypeme mořskou solí a slupkou dolů na ni rozložíme připravená rajčata. Sušíme je v předehřáté troubě na 120 °C zhruba 2,5 hodiny, dokud nezačnou okraje hnědnout. Dužnina rajčat musí být vysušená, ale zároveň vláčná. Délka sušení je různá, podle velikosti rajčat. Zhruba po 1,5 hodině sušení je každých 30 minut kontrolujeme.

3

Vysušená rajčata vložíme na mísu a necháme zcela vychladnout. Poté je vložíme do sklenice o objemu 250 ml, zalijeme olivovým olejem aby byla ponořená a sklenici důkladně uzavřeme. Takto je v lednici můžeme skladovat až 2 týdny.

Poznámka

Sušená rajčata jsou výborná s mozzarellou. Dokážou vylepšit chuť mnoha pokrmům, například rajčatové omáčce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept