Recept

Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21322

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
300 g Fazole bílé v chilli omáčce
300 g Jehněčí kýta
10,5 ml Kmín římský
40 ml Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
500 g Mouka kukuřičná
3 g Oregano čerstvé
400 g Rajčata
300 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
375 ml Voda pitná
250 ml Vývar drůbeží
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 913 kcal
Kilojoule 3 821kJ
36% Sacharidy 128 g
34% Tuky 25 g
59% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 32 g

Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada postup přípravy receptu:

1

Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny.

2

Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou.

3

Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple.

4

Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou.

5

Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut.

6

Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept