Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | malka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 21322 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
300 g | Fazole bílé v chilli omáčce |
300 g | Jehněčí kýta |
10,5 ml | Kmín římský |
40 ml | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
500 g | Mouka kukuřičná |
3 g | Oregano čerstvé |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Feta |
375 ml | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 267,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Chilli paprička, Cibule, Fazole bílé v chilli omáčce, Jehněčí kýta, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Limetka, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Oregano čerstvé, Sýr Feta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortillová jehněčí pizza s omáčkou enchilada postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí s cibulí, česnekem, oreganem a kmínem vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a přivedeme k varu, poté snížíme stupeň teploty, přikryjeme pokličkou a vaříme 1,5 hodiny. |
2 | Po uvaření masa do měkka, vyjmeme maso z kastrolu, necháme ho okapat a vložíme do mísy na pečení. Maso posypeme mletým chilli a pečeme dalších 30 minut. Po upečení maso natrháme na kousky a odložíme si stranou. |
3 | Kukuřičnou mouku osolíme, spojíme s vodou a vypracujeme těsto. Mezi dva pečící papíry vložíme 4 lžíce těsta a vyválíme tenkou placku, kterou pečeme na suché pánvi. Pečeme asi 3 minuty z obou stran. Tortillové placky ponecháme v teple. |
4 | Pro omáčku enchilada si nakrájíme rajčata, cibuli, česnek, chilli, koriandr a vše rozmixujeme do hladké pasty. Takto vzniklou pastu dáme do kastrůlku, pomalu přivedeme k varu, vmícháme vývar a vaříme asi 8-10 minut do zhoustnutí, dochutíme limetovou šťávou. |
5 | Na tortilly položíme rovnoměrně fazole, posypeme vrstvou natrhaného jehněčího masa, potřeme omáčkou enchiada, posypeme sýrem a pečeme asi 10 minut. |
6 | Podáváme s kousky limetky a nasekanými chilli papričkami. |