Recept

Vepřové řízky s pomerančem a hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 21325

Ingredience

25 ml Hořčice
55 g Máslo čerstvé
20 ml Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vepřové kotlety
20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 586kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 298 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřové řízky s pomerančem a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Tuk na okrajích kotlet nařízneme ostrým nožem ve dvoucentimetrových vzdálenostech, osolíme a opepříme. Worcesterskou omáčku smícháme s hořčicí, olejem, prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme kotlety z obou stran i boků.

2

Rozpustíme polovinu másla a usmažíme v něm řízky po dobu asi 6-ti minut z obou stran. Po dvou minutách je potíráme máslem.

3

Na zbytku másla jemně a pomalu smažíme kolečka pomeranče z obou stran.

4

Osmažené kolečka pomeranče klademe na připravené horké řízky.

Poznámka

Podáváme s bramborovými hranolky nebo kroketami. Ozdobíme snítky natě dle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept