Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21326
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
5 ks Cibule
1 kg Jehněčí maso
0,5 l Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín celý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
3 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 597kJ
10% Sacharidy 36 g
40% Tuky 30 g
52% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Bačův hrnec postup přípravy receptu:

1

Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.

2

Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.

3

Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.

4

Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.

5

Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.

6

Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.

7

V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.

8

Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept