Bačův hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bačův hrnec
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
5 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí maso |
0,5 l | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 174,3mg |
Draslík | 962,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Jogurt bílý, Kmín celý, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bačův hrnec postup přípravy receptu:
1 | Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy. |
2 | Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky. |
3 | Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno. |
4 | Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou. |
5 | Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby. |
6 | Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval. |
7 | V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut. |
8 | Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo. |