Jednoduchý recept

Vepřový steak s pomerančovou omáčkou a rybízovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 21327
Kategorie: Maso

Ingredience

40 ml Džem rybízový
20 ml Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
40 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová panenka
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 396kJ
4% Sacharidy 16 g
14% Tuky 10 g
34% Sodík 688 mg
48% Bílkoviny 27 g

Vepřový steak s pomerančovou omáčkou a rybízovým džemem postup přípravy receptu:

1

Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené vepřové steaky, restujeme asi 4 minuty z obou stran dozlatova. Hotové steaky si dáme na stranu a udržujeme je teplé.

2

Do pánve přidáme vývar, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a rybízový džem. Za stálého mícháni na prudkém ohni vaříme asi 5 minut, dokud omáčka neztmavne. Nakonec do ní vmícháme šalvěj a dle vlastní chuti dosolíme, opepříme.

3

Steaky si vrátíme zpět na pánev a prohříváme 2 minuty, klademe na vyhřátý talíř a ještě přelijeme omáčkou.

Poznámka

Podáváme s čerstvou zeleninou dle vlastního výběru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept