Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21331

Ingredience

1 kg Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
6% Sacharidy 23 g
22% Tuky 16 g
21% Sodík 424 mg
31% Bílkoviny 17 g

Řecký jogurt postup přípravy receptu:

1

Kus tenké bílé látky o velikosti asi 125×75 cm vložíme do hrnce, přelijeme ji vodou a přivedeme k varu. Poté látku vyjmeme a po vychladnutí důkladně vyždímáme.

2

Látku přeložíme na polovinu a vložíme do cedníku nebo do mísy. Vmícháme do jogurtu sůl a přelijeme na připravenou látku. Látku za rohy svážeme do pevného uzlíku a zavěsíme nad mísu. Takto necháme v chladu viset nejméně 12 hodin.

3

Vykapaný jogurt přendáme na plastový cedník zavěšený nad mísu, přikryjeme folií, vložíme do lednice a necháme dalších 24 hodin odkapávat. Vykapaný jogurt by měl být jemný a krémovitý. V lednici nám vydrží až 5 dní.

Poznámka

Před podáváním jogurt podle chuti přisolíme a můžeme ozdobit či přichutit panenským olivovým olejem, medem z pomerančových květů, nastrouhanou citronovou kůrou, semeny koriandru, mletou paprikou, nakrájenými listy máty nebo koriandru a podobně. Jako příloha jsou vhodné křupavé tyčinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept