Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21335

Ingredience

2 ks Chilli paprička
60 g Chléb pšeničný (bílý)
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 528kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 7 g
11% Sodík 215 mg
4% Bílkoviny 2 g

Rouille s chillli postup přípravy receptu:

1

Ze staršího bílého chleba odstraníme kůrky. Středy chleba přelijeme vodou, necháme asi 30 vteřin nasáknout a poté nadbytečnou vodu vymačkáme. Vymačkanou tekutinu odložíme.

2

Nahrubo rozkrájený česnek a chilli papričky dáme do hmoždíře, přidáme špetku soli a vše utřeme na hladkou pastu.

3

Promícháme chléb s pastou. Za stálého míchání přidáme panenský olivový olej. Pokud se nám směs začne rozdělovat, přidáme trochu tekutiny vymačkané z chleba. Nakonec do pasty vmícháme rajčatový protlak a podle chuti cayenský pepř.

Poznámka

Omáčka bude jemnější, pokud při její přípravě použijeme mixér. Omáčkou potíráme opečené plátky bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept