Rouille s chillli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rouille s chillli
Rouille s chillli
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21335 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
60 g | Chléb pšeničný (bílý) |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 56,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 91,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chléb pšeničný (bílý), Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rouille s chillli postup přípravy receptu:
1 | Ze staršího bílého chleba odstraníme kůrky. Středy chleba přelijeme vodou, necháme asi 30 vteřin nasáknout a poté nadbytečnou vodu vymačkáme. Vymačkanou tekutinu odložíme. |
2 | Nahrubo rozkrájený česnek a chilli papričky dáme do hmoždíře, přidáme špetku soli a vše utřeme na hladkou pastu. |
3 | Promícháme chléb s pastou. Za stálého míchání přidáme panenský olivový olej. Pokud se nám směs začne rozdělovat, přidáme trochu tekutiny vymačkané z chleba. Nakonec do pasty vmícháme rajčatový protlak a podle chuti cayenský pepř. |
Poznámka
Omáčka bude jemnější, pokud při její přípravě použijeme mixér. Omáčkou potíráme opečené plátky bílého chleba.