Jednoduchý recept

Jehněčí kapama

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21338

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Jehněčí maso
13 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Pórek
150 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 895 kcal
Kilojoule 3 745kJ
12% Sacharidy 44 g
78% Tuky 59 g
11% Sodík 221 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jehněčí kapama postup přípravy receptu:

1

Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.

2

Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.

3

Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.

4

V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.

5

Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.

6

Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.

7

Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.

8

Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept