Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21339

Ingredience

60 g Chléb pšeničný (bílý)
150 g Mandle
2 polévková lžíce Ocet vinný
150 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 338kJ
7% Sacharidy 24 g
101% Tuky 75 g
11% Sodík 220 mg
23% Bílkoviny 13 g

Skordalia postup přípravy receptu:

1

Ze staršího chleba odstraníme kůrky a středy rozlámeme na kousky. Chléb vložíme do misky, přelijeme vodou a 10-15 minut necháme máčet. Poté nadbytečnou tekutinu vymačkáme a chléb odložíme.

2

Neloupané mandle přelijeme horkou vodou, necháme asi 30 vteřin odstát a potom vodu slijeme. Spařené mandle oloupeme.

3

Nahrubo nakrájený česnek vložíme spolu s mandlemi do mixéru a rozmixujeme. Přidáme namočený chléb a mixujeme tak dlouho, dokud se přísady důkladně nepromíchají. Za stálého mixování přiléváme olivový olej a mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká hustá pasta. Vmixujeme ocet a podle chuti osolíme a opepříme.

4

Připravenou omáčku Skordalia uložíme v misce do lednice, kde vydrží až 4 dny. Před podáváním ji ozdobíme snítkami koriandru nebo petrželky.

Poznámka

Místo chleba lze použít 4 lžíce okapaných fazolí nebo zahradních bobů. Bílý vinný ocet můžeme nahradit citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept