Jehněčí hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí hrnec
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory |
4 ks | Česnek |
1 kg | Jehněčí žebírka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sůl |
0,3 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Jehněčí žebírka, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí hrnec postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí žebra omyjeme a pokrájíme na menší kusy, které dáme vařit do většího hrnce. |
2 | Omyjeme, očistíme a pokrájíme brambory, mrkev, rajčata, čerstvé hlávkové zelí a vše přidáme do hrnce k masu. |
3 | Ještě doložíme 4 stroužky česneku, bobkový list, sůl, pepř a vaříme pod pokličkou téměř 3 hodiny při mírné teplotě. |
4 | Hotové jehněčí dochutíme octem podle chuti. |