Jednoduchý recept

Rajčatová omáčka s bouquet garni

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 21344
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
2 plátek Citronová kůra
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kudrnka
1 kg Rajčata
100 g Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
6% Sacharidy 21 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 123 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rajčatová omáčka s bouquet garni postup přípravy receptu:

1

Provázkem svážeme snítky petrželky, bobkového listu, kousek celerového řapíku a snítky tymiánu. Takto vyrobený bouquet garni si odložíme.

2

Nakrájíme nahrubo rajčata. Není potřeba je loupat ani zbavovat semen, protože omáčku budeme později pasírovat.

3

V hluboké pánvi nebo hrnci zahřejeme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek a nakrájenou šalotku a za občasného zamíchání opékáme asi 3 minuty, dokud nám nezměknou.

4

Přidáme nakrájená rajčata, bouquet garni, víno, proužky citronové kůry, cukr a podle chuti osolíme a opepříme. Vše přivedeme k varu a částečně zakryjeme pokličkou. Při velmi mírné teplotě omáčku vaříme asi 1 hodinu. Musí se nám odpařit všechny tekutiny, ale omáčka se nesmí připálit.

5

Omáčku necháme částečně vychladnout. Vyjmeme z ní bouquet garni a vše ostatní důkladně propasírujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

6

Pokud nebudeme omáčku hned podávat, necháme ji vychladnout, přikryjeme ji a uložíme do lednice, kde vydrží až 3 dny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept