Recept

Orzo se špenátem a bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 21345

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
20 g Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
150 g Roketa
60 g Sýr Feta
2 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny vařené (průměr)
1 ks Čekanka
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 730kJ
7% Sacharidy 24 g
10% Tuky 8 g
26% Sodík 514 mg
13% Bílkoviny 8 g

Orzo se špenátem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vaříme je podle návodu na obalu, většinou tak 8-10 minut. Těstoviny musí být měkké, ale pevné.

2

Do mísy se studenou vodou vložíme 12 kostek ledu. Ze špenátu odstraníme tuhé stonky a listy důkladně opláchneme. Nahrubo nakrájíme roketu, koriandr, petrželku a zelené části cibulek.

3

V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme připravené bylinky a zeleninu a vaříme 15 vteřin. Poté slijeme a prudce ochladíme ve vodě s ledem, aby bylinky se zeleninou neztratily zelenou barvu. Poté, co vše vychladne, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vše rozmixujeme v mixéru.

4

Přidáme panenský olivový olej a olivový olej a opět důkladně mixujeme, dokud se vše nepromíchá. Směs vmícháme do uvařených těstovin a podle chuti osolíme a opepříme.

5

Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, na které navršíme těstoviny. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem feta a ozdobit stroužky citronu. Lze podávat horké nebo vychladlé na pokojovou teplotu.

Poznámka

Voda dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept