Orzo se špenátem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Orzo se špenátem a bylinkami
Orzo se špenátem a bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 21345 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Čekanka |
4 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
20 g | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
150 g | Roketa |
200 g | Špenát listový čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Feta |
250 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 599,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Cibulka jarní, Citrony, Koriandr čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Roketa, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Orzo se špenátem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a uvaříme v ní těstoviny. Vaříme je podle návodu na obalu, většinou tak 8-10 minut. Těstoviny musí být měkké, ale pevné. |
2 | Do mísy se studenou vodou vložíme 12 kostek ledu. Ze špenátu odstraníme tuhé stonky a listy důkladně opláchneme. Nahrubo nakrájíme roketu, koriandr, petrželku a zelené části cibulek. |
3 | V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme připravené bylinky a zeleninu a vaříme 15 vteřin. Poté slijeme a prudce ochladíme ve vodě s ledem, aby bylinky se zeleninou neztratily zelenou barvu. Poté, co vše vychladne, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vše rozmixujeme v mixéru. |
4 | Přidáme panenský olivový olej a olivový olej a opět důkladně mixujeme, dokud se vše nepromíchá. Směs vmícháme do uvařených těstovin a podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Talíře nazdobíme listy čekanky radicchio, na které navršíme těstoviny. Podle chuti můžeme posypat nastrouhaným sýrem feta a ozdobit stroužky citronu. Lze podávat horké nebo vychladlé na pokojovou teplotu. |
Poznámka
Voda dle potřeby.