Jehně plněné fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehně plněné fazolemi
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21350 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
18 ks | Cibulka jarní |
1 kg | Fazole bílé |
1 ks | Játra jehněčí |
1 ks | Jehněčí maso |
1 ks | Jehněčí srdce |
1 ks | Ledviny - průměr |
200 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 8,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazole bílé, Játra jehněčí, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Jehněčí srdce, Ledviny - průměr, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehně plněné fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Jehně očistíme a omyjeme a celé osolíme. |
2 | Velké bílé fazole den předem namočíme, pak v druhé vodě se solí, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí uvaříme doměkka. |
3 | Uvařenou fazoli scedíme a dáme do mísy. |
4 | Jarní zelenou cibulku nadrobno pokrájíme, v pánvi na oleji, cibulku krátce zpěníme, přisypeme sladkou papriku, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme. |
5 | K podušené cibuli dáme na kousky pokrájená jehněčí játra, ledviny, srdce, uvařené fazole, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl a peř. |
6 | Celou směs dobře promícháme a naplníme jehně. |
7 | Břicho zašijeme, celé jehně ještě potřeme máslem, dáme do pekáče a |
8 | pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 185°C 2 - 3 hodiny. |
9 | Jehně podlijeme 2 - 4dl vody. |
10 | Během pečení jehně poléváme výpekem. |