Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 21350
Kategorie: Maso

Ingredience

18 ks Cibulka jarní
1 kg Fazole bílé
1 ks Játra jehněčí
1 ks Jehněčí maso
1 ks Jehněčí srdce
1 ks Ledviny - průměr
200 g Máslo čerstvé
2 dl Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

262% Kalorie 5,161 kcal
Kilojoule 21 592kJ
18% Sacharidy 66 g
410% Tuky 307 g
14% Sodík 270 mg
497% Bílkoviny 280 g

Jehně plněné fazolemi postup přípravy receptu:

1

Jehně očistíme a omyjeme a celé osolíme.

2

Velké bílé fazole den předem namočíme, pak v druhé vodě se solí, bobkovým listem, celou oloupanou cibulí uvaříme doměkka.

3

Uvařenou fazoli scedíme a dáme do mísy.

4

Jarní zelenou cibulku nadrobno pokrájíme, v pánvi na oleji, cibulku krátce zpěníme, přisypeme sladkou papriku, přilijeme trošku vody a pod pokličkou podusíme.

5

K podušené cibuli dáme na kousky pokrájená jehněčí játra, ledviny, srdce, uvařené fazole, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl a peř.

6

Celou směs dobře promícháme a naplníme jehně.

7

Břicho zašijeme, celé jehně ještě potřeme máslem, dáme do pekáče a

8

pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 185°C 2 - 3 hodiny.

9

Jehně podlijeme 2 - 4dl vody.

10

Během pečení jehně poléváme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept