Jednoduchý recept

Zelenina v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 21351
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Čočka jedlá
40 ml Máslo čerstvé
100 g Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
1 ks Pastinák
1 špetka Pepř černý mletý
255 g Rajčata
0,3 kávová lžička Soda jedlá
30 g Sýr Čedar
1 ks Vejce slepičí
80 ml Vývar zeleninový
80 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 773kJ
14% Sacharidy 51 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 217 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zelenina v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi s 20 g másla smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Rozetřený stroužek česneku, pastinák a mrkve na drobno smažíme s cibulkou dalších pět minut. Přidáme čočku, nakrájená rajčata, bylinky a vývar, dopepříme podle chuti a na mírném ohni dusíme dvacet pět minut do změknutí.

2

Mezitím si do mísy dáme mouku a sodu. Vetřeme zbytek másla, přidáme čedar a smetanu a uhněteme těsto do měkka. Z něj vytvoříme libovolný počet placek o šířce 1 cm.

3

Zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy a placky položíme na ně. Pomažeme je vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi dvacet pět minut, dokud placky nevzejdou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept