Zelenina v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina v těstíčku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21351 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Čočka jedlá |
40 ml | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
255 g | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Soda jedlá |
30 g | Sýr Čedar |
1 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Vývar zeleninový |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 540,3mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 810,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Rajčata, Soda jedlá, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi s 20 g másla smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Rozetřený stroužek česneku, pastinák a mrkve na drobno smažíme s cibulkou dalších pět minut. Přidáme čočku, nakrájená rajčata, bylinky a vývar, dopepříme podle chuti a na mírném ohni dusíme dvacet pět minut do změknutí. |
2 | Mezitím si do mísy dáme mouku a sodu. Vetřeme zbytek másla, přidáme čedar a smetanu a uhněteme těsto do měkka. Z něj vytvoříme libovolný počet placek o šířce 1 cm. |
3 | Zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy a placky položíme na ně. Pomažeme je vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi dvacet pět minut, dokud placky nevzejdou. |