Šiš-čevab (ražniči) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šiš-čevab (ražniči)
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Celer - nať |
4 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí maso |
2 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 202,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Jehněčí maso, Mrkev kořen, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šiš-čevab (ražniči) postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso (více tučné) nakrájíme na větší kousky a cibuli pokrájíme na kolečka. |
2 | Maso osolíme, opepříme a střídavě s cibulí napichujeme na špejle tak, že začneme a končíme masem. |
3 | Špejle s masem vložíme do hrnce a zalijeme je vodou jen do poloviny. |
4 | Přidáme k němu jemně nastrouhanou mrkev, zrnka pepře, pokrájenou celerovou a petrželovou nať a dusíme pod pokličkou do měkka. |
5 | Hotový šiš-čevab posypeme pálivou paprikou a podáváme s omáčkou, ve které se vařily. |