Recept

Salát z červeného zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2136
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

150 g Cibule
50 g Cukr krupice
50 ml Ocet kvasný lihový
50 ml Olej stolní
30 g Sůl
50 ml Voda pitná
1300 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 468kJ
4% Sacharidy 16 g
7% Tuky 5 g
60% Sodík 1 g
4% Bílkoviny 2 g

Salát z červeného zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávkové zelí zbavíme zvadlých listů, opláchneme, překrojíme na půl a vykrojíme košťál.

2

Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme je ve vařící vodě, scedíme a dáme do mísy.

3

Z vody, octa, oleje, cukru a soli připravíme zálivku, krátce ji převaříme a necháme vychladnout. Připravené zelí zálivkou zalijeme, salát promícháme a necháme vychladit.

4

Salát z červeného zelí podáváme na talířku nebo ve skleněné misce jako doplněk různých pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept