Jednoduchý recept

Florentinky ochucené zázvorem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 47 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 21360

Ingredience

72 g Cukr krupice
1,3 šálek Mandle plátky
2 polévková lžíce Med včelí
33,3 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
0,3 šálek Pomerančová kůra
125 ml Smetana 12% (konzumní)
0,3 šálek Zázvor mletý
150 g Čokoláda bílá
200 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
16% Sacharidy 59 g
54% Tuky 41 g
1% Sodík 23 mg
23% Bílkoviny 13 g

Florentinky ochucené zázvorem postup přípravy receptu:

1

Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C.

2

V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit.

3

Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření.

4

Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky.

5

Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy.

6

Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout.

7

Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu.

8

Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept