Florentinky ochucené zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Florentinky ochucené zázvorem
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21360 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
150 g | Čokoláda bílá |
200 g | Čokoláda na vaření |
72 g | Cukr krupice |
1,3 šálek | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
33,3 g | Mouka polohrubá |
0,3 šálek | Pomerančová kůra |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,3 šálek | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 17,7mg |
Draslík | 187,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 60,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Cukr krupice, Med včelí, Pomerančová kůra, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Florentinky ochucené zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme plech na pečení, který vymažeme tukem, předehřejeme troubu na 180 °C. |
2 | V hrnečku na středním plameni rozehřejeme a smícháme máslo, cukr, smetanu a med. Když se vše spojí, necháme za stálého míchání jen krátce povařit. |
3 | Přendáme mimo plotnu a do vzniklé směsi přimícháme mandlové plátky, zázvor, mouku, pomerančovou kůru a třetinu nastrouhané čokolády na vaření. |
4 | Ze směsi klademe na plech lžící hromádky, jednotlivé hromádky zploštíme na tenké placky. |
5 | Placky pečeme 7 minut do zlatohnědé barvy. |
6 | Hotové placky přendáme na tác a necháme zcela vystydnout. |
7 | Mezitím rozpustíme nad párou bílou i tmavou čokoládu. |
8 | Vystydlé florentinky potíráme z vrchu rozpuštěnou čokoládou. Půlku florentinky bílou čokoládou a druhou polovinu tmavou čokoládou, takže vzniknou dvoubarevné florentinky, které po zaschnutí čokolády můžeme servírovat. |