Recept

Pečený lilek s klobásou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 21362
Kategorie: Maso

Ingredience

rajčatová omáčka
1 ks Bobkový list
2 ks Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tymián čerstvý
Pečený lilek s klobásou
5 ks Klobása bílá
6 ks Lilek
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 889kJ
8% Sacharidy 30 g
21% Tuky 15 g
28% Sodík 560 mg
10% Bílkoviny 5 g

Pečený lilek s klobásou postup přípravy receptu:

1

Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme je 30 minut "vypotit". Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lilky osmažíme z obou stran dozlatova. Klobásky propíchneme na několika místech a upečeme na grilu.

2

V hrnci si připravíme rajčatovou omáčku:

3

Na oleji si osmažíme drobně nasekanou cibuli, přidáme pokrájený česnek na plátky, bobkový list, tymián a oloupaná nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Zakryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až se šťáva vydusí. Do omáčky můžeme přidat i 1 lžičku cukru, podle chuti.

4

Do pekáče poklademe osmažené lilky, opepříme, dáme na ně opečené klobásky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Navrch omáčky položíme pokrájené máslo. Lilky pečeme v předehřáté troubě při 250°C jen 20 minut a podáváme horké s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept