Pečený lilek s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený lilek s klobásou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 21362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
rajčatová omáčka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Pečený lilek s klobásou | |
5 ks | Klobása bílá |
6 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Lilek, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Klobása bílá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený lilek s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka, osolíme a necháme je 30 minut "vypotit". Potom lilky opláchneme vodou, osušíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lilky osmažíme z obou stran dozlatova. Klobásky propíchneme na několika místech a upečeme na grilu. |
2 | V hrnci si připravíme rajčatovou omáčku: |
3 | Na oleji si osmažíme drobně nasekanou cibuli, přidáme pokrájený česnek na plátky, bobkový list, tymián a oloupaná nakrájená rajčata, osolíme a opepříme podle chuti. Zakryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až se šťáva vydusí. Do omáčky můžeme přidat i 1 lžičku cukru, podle chuti. |
4 | Do pekáče poklademe osmažené lilky, opepříme, dáme na ně opečené klobásky a zalijeme rajčatovou omáčkou. Navrch omáčky položíme pokrájené máslo. Lilky pečeme v předehřáté troubě při 250°C jen 20 minut a podáváme horké s chlebem. |