Pikantní ryba na grilu s arašídy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní ryba na grilu s arašídy
Pikantní ryba na grilu s arašídy
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 21365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 ks | Arašídy |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
5 ml | Citronová šťáva |
15 kávová lžička | Citronová tráva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
20 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 898,5mg |
Vitamín A | 117,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Citronová tráva, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní ryba na grilu s arašídy postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou rybu grilujeme asi 1 hodinu, několikrát ji obrátíme. |
2 | Poté přidáme trochu zázvoru a 3 stroužky česneku a grilujeme, dokud slupky nezačnou černat. Po vychladnutí oloupeme. |
3 | Na wok pánvi nasucho opražíme ořechy nasekané nahrubo. Chilli papričky a sůl utřeme v hmoždíři dohladka, postupně přidáváme citronovou trávu nasekanou najemno, pepř, ořechy, česnek a opět utřeme dohladka. Směs důkladně promícháme v misce s citronovou šťávou a horkou vodou. |
4 | Rybu umístíme na tác a potřeme arašídovou pastou. Podáváme s rýží, pastu servírujeme v misce. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh ryby.