Jehněčí džuveč s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí džuveč s jogurtem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 21373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Jogurtová zálivka | |
---|---|
0,5 l | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový |
4 ks | Vejce slepičí |
Jehněčí džuveč s jogurtem | |
200 g | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí maso |
1 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sůl |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 384,6mg |
Draslík | 562,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 917,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Vejce slepičí, Cibulka jarní, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Jehněčí maso, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí džuveč s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky. |
2 | V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova. |
3 | Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct. |
Poznámka
1